søndag 12. april 2009

Mangenskogen...

Fakta om MangenskogenMangenskogen er et stort skogs- og villmarksområde nord i Aurskog-Høland kommune, samt i søndre deler av Nes kommune. Det er spredte grender på Mangenskogen, blant annet Ovlien og Fagerlia. Mangen kapell ligger idyllisk til ved Viksjøen. Stangeskovene på Vikodden ved Viksjøen er et av de største sagbruk på Østlandet. Mangenskogen er et viktig friluftsområde for befolkningen i Aurskog-Høland, Nes og resten av Romerike. Mangenfjellet turlag er blant Aurskog-Hølands største idrettslag. Den store kanalbyggeren Engebret Soot kom fra plassen Soot på Mangenskogen. På Mangenskogen ligger de to naturreservatene Midtfjellmosen og Storfelten som begge er viktige hekkeområder for en rekke fuglearter. Mangenskogen var i tidligere århundrer tilhold for mange skogfinner.

Våren er her og med den overnattingsturer innpå skauen. Ordnet litt i dag og sjekket plassen fra i fjor.Gjør klar litt ved...Bikkja får lufte seg litt. Være løs, få ut litt energi.....Vi pakker sekken med god mat fra i går-kveld. Tar med lavvoen og reinskinnet, og nyter natten med fugleleik på myra og nattens mystikk, stillhet. Og et kjempebål mesteparten av natta....

Fortsettelse følger....;-))

4 kommentarer:

Anne-Lise sa...

Må nok ta meg en tur til Mangen-skogen og områdene rundt der ser jeg. Har planlagt en tur dit til sommeren, så kanskje vi treffes?

Tovepia sa...

Mye kunnskap å lære her. Ha ei god natt i lavoen og ved bålen. Høres herlig ut, men det blir ikke denne påska for å si det sånn:) Få høre hvordan det gikk og hva du opplevde på turen.

minishabby sa...

Åååå, dette hørtes bare så koselig ut da. Så det hele for meg. Nei, tror nok vi må ta oss en tur til Mangenskogen ja.
Kos dere masse og ha fortsatt en fin påske.
Klem fra meg!

Janne i Fagerlia sa...

Flotte naturbilder! Det er virkelig herlig i skogen akkurat nå. Det spirer og gror, og fuglene synger. Etter min mening - den flotteste tiden i året.

Ha en fin og ubrukt uke!