torsdag 15. oktober 2009

Musejakt........

MIN NYE SAMBOER;-))

Husmus (Mus musculus) er en art i slekten Mus. Den er en av de dyreartene i verden som best har klart å tilpasse seg et samliv med mennesker. Ikke bare tolererer den menneskers tilstedeværelse og virksomhet, den er i store deler av sitt nåværende utbredelsesområde mer eller mindre avhengig av mennesker for å overleve. Den har fulgt med som blindpassasjer rundt om i verden og på den måten kolonisert bl.a. Amerika, Australia, Tasmania og Hawaii. I så måte minner den om sine slektninger brunrotta og svartrotta.



i dag skal jeg på MUSEJAKT...........
Det kravler litt både HER og DER;-))
********
ER den ikke søt?
Hehehe......

14 kommentarer:

Orlaug sa...

Er no faktisk ganske søt.........berre den held seg ute....utruleg kor stor skade den kan gjere inne, iallfall.
Er vel på tide å få fellene på plass......

Sonja sa...

Søt og søt... ja,kanskje å se på. Men å få besøk av disse er jeg ikke spessielt glad i. Jeg er nesten som ei god vitsetegning når det gjelder mus. Får lyst til å stå på tærne på et bord og hyle. Men så skjønner jeg ikke at folk kan ha edderkoppfobi. He,he.
Ha en fin dag og god jakt.

Bestemor Drillo sa...

Søt ja, men jeg har musefobi så det må bare være på avstand ;) I fjor tok vi over 60 mus i fellene, iår har det bare vært en. Jeg er veldig glad for alle kattene her om kring;) God jakt og
ha en god dag!!

Christine Louise sa...

Hehe, de er jo søte da :)
Men kanskje ikke så kjekt å få inni hus :)

Sonja sa...

Jeg sier gjerne takk til filler. Min datter bor på Kløfta så det skulle ikke være så umulig å få hentet hos deg. Vi var der sist helg og skal sikkert en gang til før jul.
Det begynner å minke i fillehaugen nå.

Janne i Fagerlia sa...

Synes egentlig de er ganske søte disse skapningene - ihvertfall ingen grunn til å hoppe opp på en stol og hyle. Det finnes vel værre ting enn dette.......

Hannes hage sa...

Javist er de søte, ute! Deres nusselighet forsvinner i det de kommer over dørstokken og inn i huset. God jakt, det gjelder å ta dem før de yngler. (vi var alt for sent ute ett år, og hadde en enorm musekoloni i kjelleren, uuuuh.) Heldigvis bor vi i ett musefritt hus nå, eneste musen som nå kommer inn er de som katten drar med seg inn. Og det er til å leve med.

Havfruen sa...

Søte nok men ikke i hus!!! Får fnatt bare med tanken.. Heldigvis er det endel katter rundt der vi bor. Håper de gjør rent bord:)
Klem:)

Laila -Karin sa...

Jo vist er de søte, men jeg vil helst ikke ha de i hus.
God jakt
Klem

Strikkebesta sa...

Så lenge det berre er mus som kravlar i timbra i veggen går det greitt. Rotter, derimot vil eg ikkje ha i hus! Eitt år måtte vi ta ned halve takpanelet i kjellarstova for å kvitte oss med eit rottekadaver som låg der og laga GRUSOM lukt i heile huset.
Får vel seie som når du dreg til fjells: God jakt!

Tovepia sa...

Håper du har fått tak i den nå;)
Hadde mus i huset for flere år siden som bodde på loftet og spiste i matboden i kjelleren..Så det ikke før siste melposen skulle hentes..traff den på kjøkkenet en morgen, og da pilte den opp et lite rør bak tv'n...
Greier meg uten dem:D Klem;)

ANETTESHUS.COM sa...

Huff, misunner deg ikke!! Lykke til;)

Klem Anette:)

Anne Britt sa...

Prøver å bli følger, jeg, men kommer ikke inn på blogglista di...

Anne Britt sa...

Ops - der gikk det bra....