søndag 16. oktober 2011

Etagilde ;-))



Gode råvarer er et "must" når man er glad i å kokke...
Høsten er tid for det....


Tomater. Lime. Chilli. Tabasco, får noen og enhver til å holde varmen ..


Poteter og løk er kjekt å ha i hus...
Kan brukes til det meste...


Forretten ble Lakse-Ceviche..
***
250 g salmafisk i skiver.
1/2 løk
1 stk rød chilli
3 tomater
5-6 dråper tabasco
Allt dette marineres i limesaft som dekker råvarene..
Litt salt og evnt litt sukker...
Strø over fersk koriander før servering...
(Kokt ris..)
Kan også brukes som hovedrett

En Chablis 2009 passet bra til


Lettvint grute av Rein-skav
****
Stek kjøtt i meierismør
Tilsett løk og paprika som får surre med.
Salt/pepper
Matfløte tilsettes og la det surre sammen et par min.
Serveres med stekte poteter i båter og tyttebær....

Rødvinen ble en Rosemount. Helt grei til...


Dessert - for de late!
***
En pakke terte-plater
Epleskiver
Brunt sukker
Kanel
Stekes mens vinen og maten nytes;-))
Serveres gjerne med is..

Ha ei flott NY uke...


5 kommentarer:

Tovepia sa...

Wow, det så godt ut!! Ble litt fascinert over desserten, for den så både god og lettvint ut, og jeg er et dessertmenneske...så jeg lager det nesten aldri:O))
Ha en god søndag videre, klemmings;)

Berit sa...

du salige.. har du mer igjen ; )) høres utrolig godt ut !!

her blir det enkel thai rett i dag : ))

ha en fin søndag !

Tonemor sa...

oioioi nå ble jeg sulten.
Klem Tone

stallnilsen sa...

Nam nam, dette så godt ut, takk for atdu deler så fine oppskrifter med oss, ha en fin søndag,hilsen Lisbeth :)

Siv sa...

Mmmmm munnen løper i vann her jeg sitter..
Tusen takk for at du deler de flotte oppskriftene !!
Ønsker deg ei hærlig uke
Klem fra Siv