onsdag 22. mai 2013

Noen som kan hjelpe litt med navn på stauder??

 Hei og god formiddag i uværet....
Her bøtter det ned.. Våknet til Bever som plasket i bekken nedenfor huset. Det flyter av vann på jordene til stor glede for ender og andre vade fugler. Jeg har hentet mange "oldemor stauder, men kan ikke navn på alle. Noen som kjenner ? Legger ut navn etterhvert som jeg finner ut hva de heter. Se link til HØYRE...der samler jeg en oversikt over planter/stauder.....

Vårkjærminne

Småhjerte -  Rosa

Skogskjegg

??

Som over, men større blad ??

Kraftig lilje...??
Noe striper i bladverk
Muligens Hage Iris


En type peon ??
Tett bladverk, liten...
kommer tidlig.
Muligens en Bonde peon.
Håper den blomstrer . Har en knupp...

Prydsvinerot ikke
Svinepestrot ;-))

***

Takk for hjelp;-))

7 kommentarer:

Rekkehuset sa...

Tja, jeg har vel ikke så veldig gode forslag til navn - men det er jo spennende å se utover sesongen hva det blir til:-) Her nappet hunden opp alle huskelappene mine i fjor høst (da hun var liten valp), så jeg går spent rundt og ser hva som dukker opp hvor. Og noe husker jeg slett ikke hva er :-) Det siste var et sted jeg var helt sikker på at jeg satte løker av snøklokke, men der kom det ruteliljer;-) Skulle ønske vi fikk noen fine oppholdsdager til snart, jeg har masse jeg skulle gjort i hagen men synes ikke det frister når det bøtter ned. Lykke til i navn-jakten! hjertelig hilsen Hanne.

Marit sa...

Du har nok funnet ut se fleste ser det ut som :-) Den etter skogskjegg lignet enten på ridderspore eller tyrihjelm synes jeg. Liljen ligner veldig på daglilje, for de har striper i bladene. Det er sikkert en bondepeon, for de kommer alltid tidlig. Svinepestrot, helt sikkert!

Ha en fin dag i regnværet. Her bøtter det også ned så det holder nå.

Ingun sa...

Er det Tyrihjelm da er den veldig giftig. Da skal den vekk;-))
Fler forslag?

Mormor sa...

Ligner på tyrihjelm, Min svigerfars yndling ! Pga fargen. ;)tror ikke de er så giftige med mindre en spiser dem !!!
Har hatt de i hagen i 40 år :)
Ingen, hverken barn eller voksne har blitt syke ! Min mor pleide å kalle dem for blå duer !!

Refleksjon på livsvegen sa...

Så mange flotte stauder. Har diverre ikkje peiling på namna. Men litt hjelp har du visst fått. Trasig for alle som får ødelagt hus oghage av regnet.
Fortsatt fin veke!!

kariogjon sa...

Enig med "Mormor". Dersom det er Tyrihjelm, hvorfor dra de opp? Selv har jeg både hvitveis og liljekonvall i hagen. Begge giftige men ingen har ennå spist på dem. Jeg vil kalle den siste planten for prydsvinerot.

Ingun sa...

Takker for hjelp. Ja, Kari det er en Prydsvinerot;-)) Jweg husker feil noen ganger (Svinepestrot) var ikke helt gæli...Ler;-))
NMormor, jeg lar stauda stå . Tror det er en Prakt(hjelm - ridderspore)
finner vel ut...
Alle liljene mine er Plantearven Planter. Litt morro det.