mandag 17. august 2009

DET ER HØST OG MATAUKE

I dag passer jeg to småkarer på 6 og 9 år, som jeg er tante til.
Endelig en solfylt dag, som passet bra til en skau-tur.
Vi kom hjem med en god del blåbær, kantareller og piggsopp.
Vi fant også et rognebær tre som hadde tippet over av vekten fra bærene. Tenk for en overflod av mat vi har ute i naturen. Bare og høste det vi kan. Masser av tyttebær er det også, men litt tidlig ennå....
I dag blir det blåbær til desser med vaniljesaus;-))
En flott dag i dag. Takk!

7 kommentarer:

merethe sa...

Ja tenk om vi hadde brukt alt i naturen mere enn vi gjør. Det er en deilig følelse å fylle fryseren med bær og diverse. Flotte bilder fra turen. :) Ha en fin uke.

Tovepia sa...

Ja, skulle nok vært flinkere til å høste av naturen. Og det høres jo helt herlig ut med blåbær til dessert, godt på brødskiva er det også;) Kos dere videre og ei fin uke!

minishabby sa...

Jeg er så enig med deg! En skulle brukt naturen så mye mer. Har et ønske om å lære mer om sopp, men siden jeg har en mann som ikke spiser det så har det aldri blitt til noe.
Hører folk som har flotte epletrær og ripsbusker som har lyst til å fjerne det hele, og jeg får lyst til å gråte. Ikke noe som er mer koselig enn å plukke, safte og sylte..
Og sånn by the way: Elgekarbonader er så godt! Pleier å kjøpe kjøtt av naboen som jakter.
Og sånn by by the way; Ripsgelèen min ble toppers:) Takk for oppskriften!

Janne i Fagerlia sa...

Ja hva er vel bedre en blåbær med vaniljesaus. Har servert dette i sommer jeg også. Har også fått noen liter i fryseren. Men sopp - vet for lite om denne veksten til at jeg tør å bruke den til matauk. Det blir til at jeg kjøper den. Men det er sikkert koselig å gå på sopptur......

Juni sa...

Blåbær er godt - nam. nam.
Jeg skal på hytta snart og da blir det blåbærplukking på meg og.

Vi burde være mye flinkere til å høste av alt det gode som finnes der ute i skog og mark.
I år er det mye rognebær her også, jeg har planer om å lage rognebærgele. Men det kan vente ennå en liten stund også må bæra i fryseren en liten tur først.

Skulle ønske jeg kunne mer om sopp, jeg vet så lite at jeg ikke tør å plukke noen.

Frøken Fjols sa...

Hei og takk for en hyggelig samtale i natten !
Alt for tidlig for tyttebæra, ja - det kan jo JEG skrive under på !
Fikk en telefon fra ei venninne rett etter at jeg postet innlegget og jeg klagde selvfølgelig min nød. En time etterpå sto hun på døra - med en pose tyttebær !! Tjohoi ! Spiste meg nesten fordervet, je .
Ser ut som du har hatt en hyggelig dag og at du kom deg opp av bosoa i riktig tid til å få noe fornuftig og hyggelig ut av dagen.

Kooos deg !

Bestemor Drillo sa...

Ja tenk om vi kunne høste litt mere fra naturen vi som kan. Det er jo ikke alle gitt å komme seg ut i naturen. Tenk på alle de gode råvarene som er der ute. Kan tenke meg at du hadde en hyggelig dag!