søndag 29. november 2009

SAVN

Legg til bildetekst
For mange mennesker er desember en mnd fyllt av savn og sorg.
Ikke alle har det bra. Mange er ensomme og alene.
Min yngste sønn hadde en gammel venn som han besøkte hver eneste dag i mange år...
En gammel, sliten mann som han hjalp og gikk ærend for.
Til jul pyntet han med mine ting, vi kjøpte mat og gaver til han.
En julaften vi var innom satt han og gråt og hørte på julesanger.
Om det var gode eller vonde minner fikk vi aldri vite..
Hvem orker å se på slik ensomhet...... Ikke jeg, og ikke sønnen min.
Vi bad han på julefeiring, men han vegret fordi han synes klæne han eide ikke var fine nok.
Jeg tok med sønn, julaften formiddag på handletur.
Vi kjøpte hvit skjorte og slips i julegave, som han fikk av oss til å pynte seg med.
Han kom og vi feiret en god julaften. Den gamle ensomme mannen var glad og mange tårer rant den julaften...

Alle kjenner vi noen som er alene.......ensomme!
Ha ei fin ny uke!

16 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Det er dørstokkmila som gjør det hele vanskelig...

Lineca sa...

Slikt et sårt men fint innlegg.
Jeg prøver å gjøre noe med dette nå på min måte her i blogglandia. Jeg har laget til en julekalender blogg til inntekt for frelsesarmeen som jo hjelper mange i slike og lignende livssituasjoner i juletider. Foreløbig er det dessverre nesten null interesse i blogglandia for å hjelpe. Det er trist det når jeg leser om shoppinga til folk. Det er så lite som skal til.
Takk for din historie. Jeg håper mange leser den. For det er åpenbart et stort behov for ettertanke og handling der ute.
Line Cathrin

Anne Britt sa...

Nydelig historie! Til ettertanke.
PS: Fin julenisse på siden din...

Tovepia sa...

Ja, det er nok ofte slik at vi har så altfor nok med oss selv i denne tida og burde hatt døra mer åpen. Fint innlegg til ettertanke...
Ha en god dag;)

http://kalimerablogg.blogspot.com/ sa...

Så fantastisk flott gjort av dere begge 2, og så kjekt for den gamle mannen og bli verdatt sånn. Tenker han fikk mange gode minner etterpå.

Vi har også en gammel "onkel" som ofte har blitt bedt til å feire julen i sammen med oss, og det er alltid blitt satt stor pris på - av både han barna våre og oss.

Ha en deilig uke.
Klem fra Helen

Irén sa...

Vemodig og tankevekkende innlegg! Og riktig å ta med, for det er dessverre sant; mange har vel den tyngste tiden nettopp i desember...

Det er ikke mye som skal til for å gjøre en forskjell! "Grip dagen!"

Ønsker deg og dine en fin førjulstid!

Mitt hvite hus sa...

En virkelig god gjerning...og jeg er enig med deg.. amnge syns denne tida er tung å komme igjennom av flere grunner... da er det godt det finnes noen som bryr seg...


vakkert!

ha en fin uke...

Klem Kerstin

minishabby sa...

En utrolig hyggelig og god gjerning. Fikk litt klump i halsen her nå. Om alle hadde tenkt som deg og sønnen din så hadde dette vært et bedre sted å være. Julaften tror jeg vi får besøk av ei venninde av søstern min. Hørte hun skulle sitte alene på julaften (mora hennes valgte å dra til syden), og sånt klarer ikke jeg se. Så selvfølgelig er hun hjertelig velkommen.
Ha en fin førjulstid:)

MajorogMeg sa...

Denne var til ettertanke..veldig bra. Nei ikke alle har det bra i denne juletid. Verdt å tenke over...
Ha en fin dag:)

Jenta med utsikten sa...

Ein utruleg fin ting å gjera,det skulle mange fleire gjort inkludert meg sjølv! Jol er jau ei heilt spesiell tid, og ei tid det er ekstra vanskeleg å vera aleine.
Takk for helsinga forresten!Ha ei fin dag:)

Maja sa...

Så flott av dere!
Nei, ikke alle har det godt i julen....mange ensomme sjeler rundt omkring.
Godt å høre gledelige historier!
Julen er absolutt tid for ettertanke.
Ha en fin dag;)

Linda sa...

Eit fint innlegg, og som me alle bør tenkja på.

Anonym sa...

Hei, takk for besøket på min blogg. Så flott en historie du forteller der. Jeg synes historien din er fantastisk, og hvilken læredom din sønn har fått i gave fra denne mannen og deg. Virkelig til ettertanke.

Bestemor Drillo sa...

For et flott innlegg ! Dette er jo det julen dreier seg om! Omtanke for de som ikke har noe å se fram til! Jeg har i mange år jobbet med narkomane og alkoholikere så jeg vet hvor lite det skal til for å glede;) Takk for at du minnet oss om det! Klem;)

Ingrid sa...

Hei!
Så nydelig innlegg... fint det dere gjorde for den mannen! :o)
Godt at det er noen som tenker på andre i jula også.. det er lett å bli opptatt av sin egen hygge og sitt eget pyntede hus..

Amy sa...

Dette var en kjempe fint innlegg, viktig å huske i disse travelt stressende tider hvor folk kjøper seg i hjel og klage over hvem sin hus de skal feiret jul i....noen har ingen å feiret sammen med eller følr de har ingenting å feiret i det hele tatt...trist greier..Skulle ha vært flere folk som dere. I USA hadde vi engler juletrær som vi kunne hente en engel fra og der på den lappen var litt info om enten en gutt eller jente som hadde ikke råd til jul og gaver og slik og du kunne kjøp til dem og levere tilbake til de butikk hvor du hentet englene fra...var så fint å kunne gi til folk som virkeig hadde behøv. Savner slik her i Norge, du må nesten kjenner noen som har behøv og til og med da er det ikke så godtatt å hjelp andre...tenker på en liten gutt på barnehage i fjør som hadde nesten ingen varme klær samlignet med de andre barna, jeg sa til de jeg jobbet med at jeg tenkt å tilby han litt vinterklær og slik til jul, men de mente foreldrene vil ha vært så flaut og sur over en slik handling..så jeg gjorde det ikke...
Elsker din lille fire beint nisse i din header bilde....kjempe søt!